2013. október 28., hétfő

3D Puzzle: lánchíd, Vajdahunyad vára, Parlament

A hagyományos képszerű két dimenziós puzzle XVIII. századi feltalálása óta változatlan kedveltségnek örvend. Ezt a népszerűséget is felhasználva az 1990-es években tervezték meg az első háromdimenziós puzzle-t, ami a rejtvények megoldásának lehetőségét a tér harmadik irányába is kiterjesztette, lényegében valódi tárgyszerűvé téve azt. Természetesen a 3D puzzle nagymérvű elterjedéséhez szükség volt az elkészítésükhöz szükséges technológiák megjelenésére is. Az első 3D puzzle termékek főként híres épületek szerkezeteit jelenítették meg, már a piacra dobástól rendkívül nagy sikerrel, és ez a siker azóta sem csökken. Most három jelképes Magyarországi épület 3D puzzle kirakós rejtvényét vesszük górcső alá.

3d Puzzle

3D puzzle - Lánchíd

A Lánchíd egy 82 darabos puzzle, közepes méretű, körülbelül 80x10x10 cm a kirakás után. A kialakítás színeiben a teljes élethűségre törekszik, hogy ezt a híres nemzeti jelképünket gyönyörű formában élvezhessék a vásárlók. A Széchenyi lánchidat 1849-ben avatták fel, ez volt az első híd, amely a Duna által elkülönülő két városrészt, Pestet és Budát az év minden szakában folyamatos közlekedéssel összekötötte. A híd ötlete Széchenyi Istvántól származik, a építést is ő kezdeményezte. A rendkívül attraktív hidat William Tierney Clark, angol származású építész tervei alapján készítették. A hídfőkön található híres oroszlánokat már magyar szobrászművész, Marschalkó János készítette.

3d puzzle - Vajdahunyad vára

A Vajdahunyad vára egy 137 darabos nagyméretű méretarányos 3D puzzle, a minőségi perforációnak köszönhetően az összeállítása segédeszköz nélkül végrehajtható, sem ragasztó, sem olló nem szükséges hozzá. Az 1896-os millenniumi ünnepség keretében tekinthette meg először a nagyközönség a városligeti Vajdahunyad várát, melyet abból a célból hozták létre, hogy a fővárosunkban legyen egy olyan épületegyüttes, mely híven tükrözi hazánk építészetének ezeréves történetét. Alpár Ignác alkotását az ünnepségre még csak ideiglenes formában készítették el. Viszont rendkívüli népszerűségére tekintettel nem egészen tíz év múlva átépítették, hogy az utókor számára is megőrizhessék e híres nemzeti épületegyüttesünket.

3d puzzle – Parlament

A Parlament, a legismertebb és talán legszebb épületünket jeleníti meg élethű méretben és színekben. A 237 darabos 3D puzzle a nagyobb nehézségi fokú termékek családjába tartozik. A magyar Parlament, vagy más néven országház a Duna pesti oldalán áll, Steindl Imre építész a barokk és a neogótikus stílus elemeit ötvözte, 1904-ben készült el, és szinte kizárólag magyar alapanyagot használtak csak fel a megépítéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése