2015. április 30., csütörtök

Zöld tudomány - Környezettudatos játékok II.

Folytatjuk a 4M által gyártott kreatív játékok bemutatását, még mindig a Zöld Tudomány (Green Science) termékcsalád játékairól lesz szó. Aki esetleg lemaradt volna előző bejegyzésünkről itt megtalálja: Zöld tudomány - Környezettudatos játékok I. melyben a megújuló energiák köré csoportosítottuk a játékokat - most dinamós és üdítős játékok lesznek.

Zöld Tudomány - Környezettudatos játékok II.

Zöld tudomány - Üdítődobozos számológép

Ez egy elé nehéz kísérlet, ezért 8 éves kor felett érdemes belevágni. Az Üdítődobozos számológép dobozában benne a számológép, ceruzák és mindenfajta kis elem az üdítősdobozokon és a csavarhúzón kívül. Az áramot a szerkentyű a sós víz (NaCl) és a grafit kémiai reakciójából fejleszti - bár eközben az anódon klór fejlődik (ami nem túl egészséges), a katódon nátrium - szerencsére a dobozok zártak.

Zöld tudomány - Elemes üdítődobozos bogár

Az egyik kedvenc ebből a válogatásból ez az Üdítődobozos bogár, bár működtetéséhez 2db AAA elem + egy üdítősdoboz is kell, melyek nincs a dobozban. A lábak összerakása kisit pepecs munka de a kész játék nagyon aranyosan manőverezik amikor elindítjuk és még hangot is ad. Távirányításról azért ne álmodjunk és a bogár valamelyik irányba biztosan húzni fog.

Zöld tudomány - Dinamó lámpa

Ebből a szettből egy fényforrást varázsolhatunk. A Dinamó lámpa készletében minden benne a fogaskerekek, motor, led és a szerkezet melyre összeszerelhetjük. A generátort egy kar tekerésével lehet működtetni, elemet nem használ az energiát a mi mozgásunkból nyeri - pont mint a régi bicikliknél.

Zöld tudomány - Dinamó robot

És itt az igazi fénypontja a mai bejegyzésben ismertetett játékoknak a Dinamó robot! A lámpához hasonlóan ezt is egy kis generátorral és kallantyú tekergetésével tudjuk működtetni, de nem világít hanem megy. A robot testére szinte bármilyen tárgyat felhasználhatunk. Extraként az állkapcsát is csattogtatja menet közben - előre és hátrafelé is tud menni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése