2015. május 18., hétfő

Fisher-Price cégbemutató

A Fisher-Price óriási tapasztalattal rendelkezik 1930 óta foglalkozik játékok gyártásával, elsősorban bébi és kisgyermekek számára készít minőségi játékokat - érdekes módon még nem is írtunk róla, úgyhogy most bepótoljuk ezt a hiányosságot. A céget 1993-ban bekebelezte a Mattel óriásvállalat, nevét Herman Fisher és Irving Price alapító atyák kombinációjából kapta. A Fisher-Price játékok sikerére nem kellett sokat várni 1931-ben a kiválasztott 16 játékuk hatalmas sikert aratott az azóta is megrendezésre kerülő Toy Fair-en. Az első játék melyet valaha is eladtak Dr. Doodle volt. 1950-től az addigi fa és acél alapanyagból készült játékok mellett elkészült az első műanyag, mely a Buzzy Bee volt. 1969-ben Herman Fisher visszavonult és a céget megvásárolta a Quaker Oats Company, függetlenségét csak 1991-ben nyerte vissza, bár nem tartott sokáig 1993-ban már meg is vásárolta a Mattel. 1997-ben a vállalat úgy döntött fókuszában a bébijátékok lesznek, sőt a Mattel Fisher-Price néven bocsátja azóta is forgalomba ennek a korosztálynak készülő játékait.

Fisher-Price játékok

Fisher-Price cégfilozófia

Már a kezdetektől fogva igyekeztek igazán minőségi játékokat készíteni ezért különösen figyelnek az alapanyagok kiválasztására. Ezt olyan mértékben betartják, hogy 2007-ben közel egymillió játékot rendeltek vissza, mivel azok veszélyes anyagokat tartalmazhattak. A vállalat feladatának tekinti valódi értékkel, belső mondanivalóval rendelkező játékok készítését, ha nem is a legalacsonyabb, de mégis megfizethető áron.

1931 - Dr. Doodle

A valaha gyártott első Fisher-Price játék egy fából és acélból készült kiskacsa volt, aki a Dr. Doodle nevet kapta. A játékot húzni lehetett ekkor fejét mozgatta és hápogó hangot adott közben. Már legelső játékuk is képviselte a cég mai minőségi követelményeit gyakorlatilag elnyűhetetlen, és bár 70 éves a mai napig szívesen játszanak vele a gyerekek.

1950 - Buzzy Bee

A műanyagokban a Fisher-Price is fantáziát látott, ugyanis élénkebb színeket és tartósabb anyagokat szerettek volna, mint amit a fa játékok festésével sikerült előállítani. A helyzet megoldására egészen 1950-ig kellett várni amikor is piacra dobták az első műanyagot is tartalmazó játékuk: a Buzzy Bee-t, ami egy aranyos méhkirálynőt ábrázolt. A játékot húzva forgatta a szárnyait, számos kiadást megélt szintén nagy sikert hozott a Fisher-Price-nak.

2009-ben a Fisher-Price (vagyis a Mattel) megvásárolta a kizárólagos jogokat a népszerű mesehős "Thomas a gőzmozdony" témájú játékok forgalmazásához és gyártásához, úgy tűnik a Mattel tovább építi a Fisher-Price hírnevét és folytatja a kiemelkedő minőségű, strapabíró, valódi tartalommal rendelkező játékok gyártását - hű marad szlogenjéhez: "Best Possible Start" vagyis "A lehető legjobb kezdet".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése