2015. március 23., hétfő

GEOMAG Wheels - autók és helikopterek

A GEOMAG játékokat nem igazán kell bemutatnunk (meg amúgy is megtettük már itt: GEOMAG Wheels) több fajta sorozat létezik a kreatív építkezőstől, a sötétben világítós szetteken át a kifejezetten a lányoknak készült rózsaszín GEOMAG panelekig. Röviden mégis a Wheels sorozatban található készletekből olyan autók és helikopterek építhetők össze amelyeket speciálisan úgy terveztek, hogy ütközéskor darabokra hulljanak, a hajlékony műanyag elnyeli az ütközés energiáját nem törik - így talán az eddig tabunak számító "törjük ripityára a verdát" mentalitás teljesen elfogadott - sőt egyenesen külön élvezetet nyújt, és legyünk őszinték előbb-utóbb ez lesz a játékok sorsa (főleg a szakavatott fiúk kezében). Magyarországon a Formatex Kft forgalmazza a Svájci gyártó minőségi termékeit.

GEOMAG Wheels - autók és helikopterek

GEOMAG Wheels A - Versenyautó (Super Car)

A készlet 20 darabból áll és egy Szuperautót tartalmaz, az egyes alkatrészeket mágneses erő tartja össze, a kocsi alváza egy különleges műanyag mely nem törik (Flexform), így a játék miután szó szerint darabokra hullik egy erősebb ütközés után újra összerakható. A készletben található matricakészlet segítségével vagány külsőt is tudsz varázsolni járművednek. A GEOMAG Wheels A - Versenyautót 4 éves kortól ajánlja a gyártó.

GEOMAG Wheels B - Versenyautó (Land Speed Record)

Hasonlóan az előző járműhöz ez is jól bírja a strapát, azonban egy gyorsulási autót lehet összerakni a 22 építőelemből. A Wheels sorozat többi autójához hasonlóan minden mágneses, a kerekeket is egy golyó tartja a tengelyeken (EasyClick technológia). A kocsi karosszériáját a perforálás mentén hajtogatva alakíthatjuk ki. Szintén 5 éves kortól ajánlott. Érdemes lehet kettőt venni belőle, mert így a két kocsi ütköztetése talán a legjobb játékélményt kínálja. A GEOMAG Wheels B - Versenyautó készlethez kilövő is jár melynek a Powergo nevet adta a GEOMAG és gyakorlatilag egy gumiról van szó - tehát az egész úgy működik mint egy csúzli: a gumi végén található kampót beakasztjuk a versenyautó elejére, hátrahúzzuk és elengedjük.

GEOMAG Wheels - Helikopter

Ugyancsak a Wheels sorozat tagja ez a 15 darabból álló rendőrségi helikopter - bár sok kerék nincs rajta, de ha ide sorolta a gyártó hát itt a helye. A helikopteren található rotorlapátok rögzítéséről szintén mágneses erő gondoskodik - akár csak a kocsik kerekeinél - így az forgatható. A többi termékhez hasonlóan simán falhoz csapható nem sok baja lesz azonkívül hogy szétrepülnek az elemek. A GEOMAG Wheels - Helikopter 4 éves kortól ajánlott.

GEOMAG Wheels - Rendőrosztag (Police Squad)

Érdekes elnevezést kapott ez a szett, régen volt egy Leslie Nielsen sorozat "Nagyon Különleges Ügyosztály"-nak fordították. Mindenesetre a GEOMAG készlet 3 járművet is tartalmaz ezek: helikopter, nagysebességű üldözőkocsi és terepjáró. A járműveket 68 elemből kell összevarázsolni, természetesen szintén törhetetlenek. A GEOMAG készlet különlegessége, hogy a sötétben is világítanak, bár kérdés hogy lehet megtalálni az elguruló mágnesgolyókat - ugyanis csak a karosszérián futó vonalak világítósak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése