2015. március 12., csütörtök

Ever After High - Eddig volt, hol nem volt

Bonyodalmak a mesék világában ki gondolta volna tovább a boldogan éltek, míg meg nem haltak, vagy az itt a vége, fuss el véle után következő részeket? Nos, akadtak fürge elmék, jókora emberi természet-ismerők, akik felfedezték maguknak ezt a folytatást, amelyben a mesehősök - legyenek a jó vagy a rossz oldalon - gyümölcsöket teremtek: és megszületett az Ever After High története, melyben a mesebeli karakterek gyermekeinek sorsát követhetjük. A genetika és a szülők nevelő hatása a tinédzserkorba cseperedett leszármazottak között számos fejleményt hozott, ki-ki eldönthette, hogy megelégszik a szülői mintával, vagy saját sorsot akar írni magának. Így született meg a két csoport: az Előkelők és a Zendülők.

Ever After High - Játékbabák

Előkelők és Zendülők

Míg az Előkelők nagy része (hercegnők, királyfiak, királynők, királyok, hősök) szívesen elfogadta genetikailag meghatározottnak ígérkező sorsát – habár itt is vannak kivételek, akik erősítik a szabályt! – addig a Zendülők csoportja olyan fiatalokból áll, akik mellékszereplők, vagy ha úgy tetszik társ-mesehősök leszármazottjai, akiknek nem jutott a jó oldalán hely. Ezért rebellis módon állnak az előre elrendeltetettséggel szemben. Sajátságos jellemük, formálódó életstílusuk bőven ad alapot a bonyodalmaknak. Természetesen a helyszín, vagy inkább helyszínek egyik kulcsfontosságú eleme a kibontakozó történetnek.

Négy kulcsfontosságú helyszín

Az Ever After High tulajdonképpen egy középiskola egy kastélyban, ami egy sziklatetőre épült. Igazgatója Milton Grimm. Ő azt szeretné, ha mindenki követné előre elrendelt sorsát. Az Előkelők mellett áll. A kastély alatt található az Elveszett Történetek pincéje, ebben van egy titkos könyvtár, aminek könyvtárosa Giles Grimm, aki egyben az Ever After High társalapítója. Van egy varázstükre, amivel állandóan naprakész az eseményekkel kapcsolatosan, hiszen a tükör mindent megtesz neki. Ő a Zendülőkkel tart. Az Ever After High körül természetesen van egy erdő, ennek neve Elvarázsolt erdő. Egy falu is tartozik az új meséhez, nevezetesen Fusselvélefalva.

Szereplők

Megtaláljuk közöttük a Grimm mesehősök leszármazottait, jól érthető és következetes jellemrajzokkal.  Egy érdekesség: a mesélők jelenléte, állandó párbeszéd/harc dúl közöttük. Egyikük – a nő – Előkelő, másikuk férfi, aki természetesen Zendülő. Egyedül Madeline (Maddie) hallja őket, képes beszélni hozzájuk, és a békéltető szerepét játssza kettejük között.

Ever After High játékok

A történetekhez természetesen egy sor megvásárolható marketing termék, játékbaba, animációs film is társul - ki gondolta volna? Az első könyvecske 2013 október 8-án jelent meg, az animációs filmekből több mint egy tucat látott napvilágot a weben, de később a televízióban is bemutatásra kerültek (3 fejezetre bontva) és készült egy nagyobb már televízióra szánt filmecske is. A játékbabák - mint azt bizonyára mindenki észrevette - kísértetiesen hasonlítanak a Monster High babákra, ami nem véletlen hiszen az utóbbi hatalmas sikert aratott és nemkevés pénzt hozott a Mattel játékgyártó cég kasszájába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése