2015. január 15., csütörtök

LEGO Star Wars

A LEGO Star Wars termékcsaládja 1999-ben lépett piacra az akkor megjelenő új trilógia a "The Phantom Menace" avagy "Baljós Árnyak" című filmmel nagyjából egy időben. Az első LEGO Star Wars készlet a 7140-es X-Wing volt. A termékcsalád azóta jelentősen bővült és a LEGO második legnépszerűbb termékcsaládjává vált a LEGO City után. Az eredetileg 2007-ig szóló szerződést a LEGO folyamatosan meghosszabította az utolsó szerződésük 2022-ig szól tehát biztosak lehetünk benne, hogy nem maradunk új megjelenő készletek nélkül. Ráadásul az előkészületben lévő új trilógia valószínűleg újabb lökést fog adni a népszerű LEGO termékcsaládnak ezen filmek a Jedi Visszatér epizódja után fognak játszódni és a Disney gondozásában fognak megjelenni, Han, Luke, Leia és még pár régi ismerős is visszatér a mozivászonra, ezt támasztja alá, hogy az új film a "Star Wars Episode VII: The Force Awakens" 30 évvel az Endori csata után játszódik. A forgatás nagyjából befejeződött 2014. novemberében, a tervezett filmbemutató időpontja: 2015. december 18. Az új filmek felbukkanásáig ajánlunk pár LEGO készletet, webáruházunkban már megtalálható pár 2015-ös LEGO Star Wars érdekesség is!

LEGO Star Wars

A Kísértet (75053)

A Lázadók című animációs filmből ismert hajó A Kísértet (75053) LEGO változata 926 építőelemből és 4 minifigurából áll. A készlethez szervesen kapcsolódik egy másik LEGO űrhajó is: A Fantom (75048) - melyet külön kell megvenni és az űrhajó hátsó részébe csatlakozik. A hajó számos extrával bír, igen jó játékot kínál, a pilótafülkék nyithatóak és kilőhető az oldalon található 2db mentőkapszula is - ráadásul 2db rugós rakétavető is kiegészíti a lézerágyúkból és megannyi kézi fegyverből, fénykardból álló fegyverarzenált. A minifigurák: Zeb Orrelios, Hera Syndulla, Kanan Jarrus és egy rohamosztagos.

Imperial Star Destroyer (75055)

A rettegett Imperial Star Destroyer (75055) vagy "Birodalmi Csillagromboló" készlete már több kiadást is megélt, a 2014-es 1139 építőelemet tartalmaz. A hajó belső tere részletesen kidolgozott és a hajótest tetejét szétnyitva könnyen hozzáférhető. A turbó lézer ütegek (oldalanként 4db) egy kar segítségével egyszerre mozgathatóak, a 2db rugós rakéta kilövővel a gyorsan mozgó vadászgépek megsemmisítése sem jelenthet problémát. A csillagrombolóra felszerelt fogantyú könnyű hordozhatóságot biztosít, így a készlet jól játszható nem fog szétesni. A LEGO Star Wars Imperial Star Destroyer (75055) összesen 6db minifigurát tartalmaz, melyek: Darth Vader, 2db rohamosztagos, tiszt, technikai személyzet és lövész, továbbá a készlethez egy posztert is adnak. 9 és 14 év közötti fiúk számára ajánlott.

AT-AT (75054)

A Birodalmi Lépegető vagy AT-AT (75054) a mozivásznon a "Birodalom Visszavág" című epizódban lépett színre, a Hoth bolygó felszínén található Lázadó bázis megsemmisítésében kulcsszerepet játszott. Az AT-AT (75054) 1137db építőelemet tartalmaz, szintén 2. kiadás - közel 500 új építőelemet tartalmaz. A lépegető oldala és feje nyitható, a LEGO készlethez 5db minifigurát adnak köztük magát Veers tábornokot is.

Köztársasági AV-7-es mobil löveg (75045)

A Köztársasági AV-7-es mobil löveg (75045) a Klónhadsereg által járművek ellen bevetett nagy tűzerőt biztosító ágyúja. A löveg lábai kihajthatóak és egy pöccindítós rakétavető is kiegészíti a tűzerőt. 434 LEGO építőelemet és 4 minifigurát tartalmaz: Plo Koon jedimester, 2db Wolf Pack klónkatona és ellenségként egy Droideka is a Köztársasági AV-7-es mobil löveg (75045) készletének tagja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése