2014. január 30., csütörtök

Ravensburger cégbemutató

A Dél-Németországi Ravensburg városából indult el a neves játékgyártó cég története, az első társasjátékot 1884-ben jelentetik meg, 'Utazás a világ körül' névvel. A nagy fordulat a XX. században következik be, amikor is a családi és gyermekjátékok mellett képes könyvek, gyermekfoglalkoztató könyvek és újságok kiadását is elindítja a Ravensburger. A cég védjegyét, a kék háromszöget 1900-ban jegyeztetik be. 1912-ben már több társas és asztali kirakós játékot exportál a cég Nyugat Európában , a Monarchiában és Oroszországban is. Az első világháború előtt a vállalat túllépi a 800 -féle kiadott terméket, viszont a 2. világháborúban súlyos károk érik, és csak 1962-től indul ismét jelentős növekedésnek. A kirakós puzzle játékokat 1964-től kezdik el forgalmazni nagy sikerrel, és ekkor nyit a gyár több leányvállalatot számos nagy európai országban. 1977-ben szétválasztja a könyvkiadó és játékgyártói profiljait, és ma már több mint ötven országba exportálja termékeit.

Ravensburger

Ravensburger Puzzle

Már hosszú évtizedek óta ismert a Ravensburger neve az egész világon, mint legkiválóbb minőségű puzzle játékok készítője, valamint az oktatási és rejtvény játékok kitalálója. A kiváló termékminőség mellett a 2D-s és 3D-s puzzle kirakók rendkívül széles választékát nyújtja, mind a képi megoldások sokféleségében, mind pedig a puzzle részek darabszáma tekintetében. A Ravensburger Minipuzzle sorozat 54 darabos változatain túl egészen a Puzzle vadon 18000 darabos legnagyobb verziójáig, minden korú és érdeklődésű puzzle kedvelő megtalálhatja a számára legmegfelelőbb és legszórakoztatóbb kirakókat.

Ravensburger társasjátékok, kártyajátékok

A kártyajátékok már a középkor óta a legkedveltebb társasjátéknak számítanak, lényegében az egyéb más társasjátékok sem nélkülözik sok esetben a különböző kártyalapokat a játék során. A Ravensburger mindkét típusú játék kitalálásában és minőségi gyártásában nagy múltra tekinthet vissza, a Ravensburger kártyajátékok és társasjátékok az egészen kicsiktől a legnagyobbakig megszámlálhatatlan változatosságból válogathatnak az önfeledt szórakozáshoz.

Ravensburger nyelvoktató és oktató játékok

A Ravensburger már több, mint 100 éves múltra tekint vissza a legkülönfélébb oktató játékok forgalmazásában. A több nyelven is elérhető játékos nyelvoktatókon túl az ismeretterjesztő könyveken keresztül a különböző készségfejlesztő és oktató játékokig remek Ravensburger termékek közül válogathatunk, a minőségre pedig garancia a cég évszázados tapasztalata ezen a téren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése