2014. január 11., szombat

Újra hódítanak a fából készült játékok

A műanyag játékok évtizedeken át tartó óriási elterjedése után világszerte megfigyelhető a fa játékok iránti igény megnövekedése. De miért is választják egyre többen gyermekeik számára a fa nemes anyagából készített játékokat? A modern világunk sokszor lelketlen és kémiailag készült termékei után sokan vágynak az egészségesebb természetes anyagok után, és a fa pontosan ezt jelképezi, közelebb visz az emberiség eredeti élőhelyéhez, a természethez, az érintése, tapintása nem sterilitást, hanem élettel teliséget sugároz. A fa játékok egyszerűbb formái és elsődleges színekre festésük harmonikusabb fejlődést eredményezhetnek a gyermekek számára. Az élettelenséget sugárzó műanyag játékok helyett a gyermekek is sokszor veszik kezükbe inkább a fából készült kreatív játékokat, amivel ők is bizonyítják a természethez való vonzódásukat. Az óvodai szakemberek és a tanárok is egyre inkább szorgalmazzák a műanyag helyett a fából készült készségfejlesztő játékokra való áttérést.

Fából készült játékok

Fa puzzle, háziállatos, hanggal

Fa puzzle, háziállatos, hanggal. A Woodyland fa termékei elkészítéshez már hosszú távú tapasztalattal rendelkezik, a kiváló minőségű és vonzó fajátékaik széles körű pozitív hatással vannak a gyermekekre. A játékok biztonságosak, és a tervezés során nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek különböző életszakaszaiban fejleszteni szükséges motoros, lelki és tanulási készségek kialakítására. Ez a baba játék is ennek bizonyítéka, a szépen festett háziállatoknak az alakjával, nevével és hangjával egy időben ismerkedhetnek meg a kicsik. A termék kizárólag természetes anyagok felhasználásával készül.

Fa kreatív kocka készlet

Fa kreatív kocka készlet 18 hónapos kortól ajánlott, az egyre kisebbedő kockák minden oldalán különböző mintázatok vannak. Ennek a készségfejlesztő ügyességi játéknak célja, hogy a kicsik rájöjjenek, hogyan lehet a különböző méretű kockákból legkönnyebben és legcélszerűbben tornyot készíteni. A szem és kéz összehangolásán kívül nagymértékben fejlődik az érintés, tapintás, a mozgásos cselekvések végrehajtása és a logikai képesség is.

Fa ügyességi játék

Fa ügyességi játék a motorikus képességek jelentős fejlesztését segíti elő. A golyóvezetőnek is hívott játék a finom és bonyolultabb kézmozgások világába vezeti be a kicsiket, a játék használata közben a formákkal és színekkel is megismerkedhetnek, és nem utolsósorban a tér különböző irányainak érzékelése fejlődik nagy léptékekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése