2014. február 17., hétfő

Revell: Tank makettek

A tankok erősen páncélozott, nagy tűzerőre képes fegyverekkel ellátott, körbeforgó lövegtoronnyal felszerelt mozgékony, általában lánctalpas harci járművek. A harckocsik első változatait az I. világháború harcászati igényei keltették életre, és fejlődése során az egyik legmeghatározóbb és nélkülözhetetlen elemévé vált a harci cselekményeknek, ahogy jelenleg is elképzelhetetlen egy korszerű hadsereg tankok nélkül. A II. világháború indította el aztán a harckocsik rohamos fejlesztését, amik nélkül sikeres harcokat már nem is lehetett vívni. Jelen korunkban az öbölháború során figyelhette meg a világ, mire is képesek a legkorszerűbb, modern technikákkal felszerelt tankok, melyek a szárazföldi hadműveletek legfontosabb eszközei voltak.

Revell: Tank makettek

Leopard 1 A5

Leopard 1 A5 tankmakett 1:72 méretarányú modellje az 1965-ben a Bundeswehr megbízásából kifejlesztett Leopard 1-es tank 80-as években korszerűsített és továbbfejlesztett változatának pontos mása. A harckocsi részletezése kiválóan sikerült, az a 5-ös eredeti változtatásai jól megfigyelhetők a modellen. A forgó lövegállás ajtaját nyithatóra tervezték, ami különlegessége ennek a makettnek.

T72 M1

T72 M1 makettet a ma már legendássá vált T 72-es harckocsik 82-ben készült modernizált és megerősített páncélzatú változata alapján alakították ki. Az eredeti tankokat nemcsak a Varsói szerződés tagállamai, hanem a világméretű sikereknek köszönhetően számtalan országban rendszeresítették. A tank innovatív megoldásai, nagy megbízhatósága és mindenre jól alkalmazható fegyverei voltak ezeknek a sikereknek a zálogai. A modell felületi struktúrái finoman részletezők, a lövegtorony forgó kialakítást kapott.

Tigris I.E

Tigris I.E kifejlesztése a II. világháborúban a szovjet T-34-es harckocsikra adott rendkívül sikeres német válasz volt, mai napig a német haditechnika egyik leghíresebb terméke. Sokági legyőzhetetlennek tartották a szövetségesek, majd a háború vége felé tudták kitapasztalni a harckocsi gyenge pontjait. A modell forgó toronnyal rendelkezik, és részletes szellőző rácsokkal látták el.

Sherman Firefly

Sherman Firefly az eredeti brit változat alapján készült, a harckocsi módosított lövegtornyot és nagyobb kaliberű löveget kapott, hogy méltó ellenfelévé válhasson a nagy tűzerejű német tankoknak. Ennek köszönhetően ez a Sherman lett a legsikeresebb, annak ellenére, hogy keveset tudtak legyártani belőle. A harckocsinak öt fős legénysége volt, és akár 40 kilométeres sebességet is el tudta érni. A modell része egy hídon átkelés dioráma jelenet is, valamint a makett állítható magasságú löveggel és forgó toronnyal van ellátva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése