2013. december 17., kedd

Csótánycsapda társasjáték

A Csótánycsapda társasjáték az első olyan táblás játék melyet a HexBug Nano bogarak köré építettek, egyébként a Ravensburger és a Innovation First International agyszüleménye. A gyermek társasjáték nagy sikerre számíthat, ugyanis nemcsak remek szem-kéz koordinációt igényel, de még a fejünket is használni kell - méghozzá gyorsan. A Csótánycsapda társasjáték középpontjában egy kis robot csótány van, mely rezeg és elég gyorsan kiszámíthatatlan módon ugrál a játéktéren. A játékosok az evőeszközök elforgatásával mindig változtatják a játékteret, terelgetve ezzel a csótányt. Azt hogy éppen melyik evőeszközt lehet forgatni dobókocka segítségével dönthetjük el. A végcél a csótány csapdába terelése, ha ez sikerül akkor pontot kapunk. A játék elég pörgős ugyanis a csótány rendkívül gyorsan mozog, ezért nem sok idő marad gondolkodni, hogy melyik evőeszközt célszerű elforgatni, ráadásul a játéktér egy labirintusra hasonlít és minden egyes forgatással, nemcsak megnyitunk egy útvonalat de el is zárunk egyet. A társasjátékot 6-10 éves korú gyerekeknek ajánljuk, és 2-4 játékos játszhatja.



Csótánycsapda tartalma

A társasjáték dobozában 1db HexBug Nano bogarat(csótány), 2db elemet LR44 gombelemet(egy kell csak a csótányba a másik tartalék), 24db elforgatható evőeszközt, 18db csótány zsetont, 1db speciális dobókockát, 2db ajtót és a játékteret(konyha) meg a használati utasítást tartalmazza.

Elemcsere a csótányba

A gombelemet megvehetjük gyári kiszerelésben is, ezeket kettesével csomagolják és megtalálható rajta a HexBug Nano logó, ezek száma AG13/RL44. Lehet, hogy valamelyest jobban járunk ha egy sima 10-es kiszerelést veszünk. Az elemcsere egyébként roppant egyszerű, a csótány alján találunk egy kis csavart, ezt kicsavarva feltudjuk nyitni a fedelet, majd ki tudjuk venni az elemet, jöhet a bele az új.



Vigyázat! a polaritásra figyeljünk(plusz-mínusz), mert elronthatjuk kedvenc játékcsótányunk, aztán ha ez megvan fedél lezár és összecsavaroz. A lemerült elemet ne tartsuk a csótányba, mert szétfolyhat benne! A másik ha hosszabb időre félretesszük szintén vegyük ki az elemet. Azt hogy elemcserére mikor van szükség onnan fogjuk látni hogy a csótány már nagyon lassan vánszorog. Minden gyermeknek jó játékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése