2013. szeptember 17., kedd

Piatnik Társasjátékok: Catan Telepesei

A bécsi székhellyel rendelkező Piatnik kártya és játékgyártó cég hosszú múltra tekinthet vissza, hiszen első műhelyük megalapítása már 1842-ben létrejött, és azóta Európában minőségi kártyatermékeivel meghatározó helyet foglal el. A jelenleg is családi vállalkozásként működő cég története a XIX. század végén és a XX. század elején az egyik legnagyobb kártyagyárrá vált kontinensünkön, majd a II. világháború negatív hatásai némileg megnehezítették működésüket. De a XX század végére újra régi fényében tündököl a gyár, és ismét kártyahatalommá nőtte ki magát. A cég legfontosabb törekvései közé tartozik a megkérdőjelezhetetlen minőségű termékek létrehozása, ezért a nyomtatáshoz midig is a legmodernebb technikákat veszik igénybe. Filozófiájuk, hogy a játékaikkal megkönnyítsék és minél harmonikusabbá tegyék a kisgyermekek szocializációjához vezető utat. Kártya- és társasjátékaik a játék élményén keresztül a kikapcsolódás mellett a játékosok egymás közötti kommunikációját is elősegíti.

SES Creative - Catan Telepesei Társasjáték

Catan Telepesei: Lovagok és Városok

A Catan telepesei: Lovagok és városok egy többszemélyes stratégiai társasjáték, amely több díjjal is rendelkezik. Catan szigetének békéjét barbár hordák veszélyeztetik, céljuk, hogy a szigetet elfoglalják és a gazdagon megtermelt javait elrabolják. Így hát a Catanon élőknek fel kell készülniük városaik megvédésére, ha sikerül elég lovagot felállítaniuk, akkor visszaverhetik a közelgő veszélyt, ha nem, a várost kifosztják a barbárok. A saját városok megvédése mellett a játékosok 3 Nagyváros felépítésért is versenyeznek, a városok kiépítését különböző kereskedelmi tranzakciókkal lehet elősegíteniük, és fontos a jó elhelyezkedés is. A játék kezdetén minden játékos csak egy települést és egy várost kap, ezek elhelyezkedésétől függően kapja meg kereskedelmi- és nyersanyagkártyáit. Ahogy a játékosok egyre jobban kiépítik városaikat, az esélyük is növekszik az újabb fejlesztések elérésére. Aki elsőként elér egy bizonyos pontszámot, az nyer.

Catan Telepesei: Tengeri Utazó

A Catan telepesei: Tengeri utazó társasjáték szabályai az eredeti Catan telepesei szabályain alapulnak. A játékhoz rengeteg jelenet tartozik, melyeknek néhány speciális szabálya is lehet. A játékkezdetén ki kell választanunk, hogy melyik jelenetet is szeretnénk végigjátszani, ezután kell összeállítani az alapjáték tábláján a jelenet pontos mását. A társashoz természetesen hajókat kell megépítenünk, amelyek hasonló funkciókat látnak el, mint az utak a szigeteken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése