2013. augusztus 14., szerda

Leonardo da Vinci - Revell tudományos modellek

A híres itáliai polihisztor, Leonardo Da Vinci, végtelen műveltségéről és zseniális felfedezéseiről és gyönyörű műveiről ismert. Festőként ma is az egyik legnagyobbnak tartják, de meghaladta korát tudósként, feltalálóként, hadmérnökként, matematikusként, szobrászként, anatómusként, építészként és íróként is, hogy csak a legismertebb tehetségeit említsük. Ma őt tekintjük a reneszánsz ember szimbólumának, kíváncsisága kielégíthetetlen volt, míg felfedezései még mai szemmel is megdöbbentőek. Vinci-ben született, majd 17 éves korában Firenzébe utazva kezdte meg a művészetekkel és a tudománnyal való mélyreható ismerkedését. Rajzzal, festészettel és szobrászattal foglalkozott kezdetben, majd végtelen érdeklődése számtalan más terület megismerésére sarkallta, melyek mindegyikében kiemelkedőt tudott nyújtani.

Leonardo - Revell Tudományos Modellek

Művei és munkássága számos embert alkotásra sarkallt és sokan példaképüknek tekintették. A Revell cég modellsorozattal is elismerte munkásságát.

Aerial Screw (légcsavar)

A Leonardo da Vinci Aerial Screw (légcsavar) fa modell Leonardo vázlatai alapján készültek, amiket a helikopter repülési elvének első papírra vetéseként tartanak számon. A játék ennek a XV. századi tanulmánynak hű mása, az útmutató segítségével bárki könnyen összerakhatja, miközben szórakozva szerezhet mélyreható tudományos ismereteket. A játék értékét még tovább emeli, hogy minőségi fából készült. Vászon, ragasztó és csiszolópapír (melyek tartozékok) állítható össze.

Giant Crossbow (óriás számszeríj)

Leonardo da Vinci Giant Crossbow fa modell egy technikai álom volt a reneszánsz mester részéről, grandiózus méretű, 24 méter hosszú lett volna, ha egyszer megépítik. A cél az volt, hogy minél nagyobb félelmet és pánikot keltsenek a fegyver hatalmas rombolóerejével, amit óriási kövek és bombák kilövésével értek volna el. A modell az eredeti rajzok alapján készített méretarányosan, a készlet a fa alkotórészeken kívül, vásznat, ragasztót csiszolópapírt és egy eredeti reprodukciót tartalmaz.

Glider (vitorlázó)

Leonardót mindig is lenyűgözte a repülés, értő figyelemmel tanulmányozta a madarak repülését, majd papírra vette merész elképzelését erről a sikló repülőről, melynek szárnyait tervei szerint a használója kézzel mozgatta volna. A Revell Leonardo da Vinci Glider fa modell ezen rajzai alapján készült, tökéletesen méretarányos, és a fentebb említett alkotórészeket tartalmazza.

Tank (na ezt nem fordítjuk)

Da Vinci Milánói hadmérnökként fejlesztette ki ezt a rendkívül híressé vált, korát messze megelőző páncélozott harci járművet. Leonardo Da Vinci tank modellje a fiúk egyik kedvence, nagy pontossággal és részletességgel készült, fa és fém alkotórészeket is tartalmaz, például a 16 ágyú öntéssel készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése