2013. augusztus 8., csütörtök

LEGO Star Wars: 2013 Csata a Geonosison

A Klónok háborúja filmben ismerhették meg a Star Wars rajongók a Geonosisi csata kimenetelét. Az ütközet a LEGO csoport tervezőit is megihlette a távoli permvidéki gyűrűrendszerrel rendelkező Geonosison zajlott, a bolygót a szeparatista erők arra használták, hogy droidöntő-műhelyeikben olyan hatékony droid sereget állítsanak fel, amely képes a Galaktikus Köztársaság megdöntésére. A bolygót és az azon folyó összeesküvést Obi-Wan Kenobi fedezte fel, de elfogták, mint ahogy a kiszabadítására siető Anakint és Padmét is. Mikor a gonosz szeparatisták a kivégzésükre készülnek, akkor érkezik meg Yoda mester számtalan Jedivel és a hatalmas klónhadsereggel, ekkor tör ki a Geonosisi csata és egyben a Klónok háborúja is.

A LEGO Star Wars 2013-as szettjeiben több készletet is a Geonosisi csata harci eszközeire összpontosítva készített el. Többek között AT-TE lépegetőket, nagy tűzerővel rendelkező lézerágyúkkal felszerelt köztársasági űrhajókat, szeparatista droid tankokat és pók droidokat.

AT-TE (75019)

A LEGO Star Wars AT-TE (75019) lépegető a birodalmi lépegetőkkel szemben nemcsak a földön képes járni, repülni is képes. Ezek a csata sűrűjében jól alkalmazható harci eszközök több mozgatható lézerágyúval rendelkeznek, amik a LEGO játékain is szerepelnek. A hat láb szintén külön állítható, a fölső lézerágyú kettős rakéta kilövésére is alkalmas,amiket pöccintéssel lehet elindítani.

Republic Gunship (75021)

A LEGO Star Wars Republic Gunship (75021) már a harmadik kiadást érte meg sikeressége miatt. Dooku grófot üldözik ezzel a típussal A Klónok háborúja című filmben. Az űrhajó hátulját lenyithatják a gyerekek, amiből egy robogót lehet elővenni. Pöccintésre induló rakétákkal ez is fel van szerelve, és 7 LEGO figura is található a dobozban, Obi-Wan, Anakin, Padmé, 2 klón harcos, és 2 harci droid.

Corporate Alliance Tank Droid (75015)

A Geonosisi csata szettek között megtalálhatjuk az ellenséges szeparatista erők Corporate Alliance Tank Droid elnevezésű, amit 271 darabból lehet megépíteni. A csomag három minifigurát tartalmaz, Jango Fett, klónharcost és szeparatista robotot. A harci droid hernyótalppal és kilőhető rakétákkal van felszerelve.

Homing Spider Droid (75016)

A Homing Spider Droid (75016) szintén az ellenséges erők harci eszköze, csuklós lábakkal rendelkezik, a fej rész forgatható, a fejen alul és felül ágyú található, kilőhető rakétákkal. 4 minifigura van benne, egy Jedi harcos, egy klón katona, és két harci droid. Tartozik még hozzá egy kisebb méretű lézerágyúval felszerelt harci droid is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése