2013. június 27., csütörtök

Hasbro játékok

A Hasbro cég története 1923-ban kezdődik az Amerikai Egyesült Államokban, amikor is két Hassenfeld testvér megalapítja a Hassenfeld Brotherst. Céljuk az olyan játékok megtalálása és forgalomba hozása, amelyekkel az egész világot vidámabbá tehetik. Az első sikeres piacra dobásuk a mára már ikonikussá vált Mr. Potato Head, Krumpliember volt, amit mi is jól ismerhetünk a Toy Story nagy sikerű rajzfilmjeiből. Ezt a játékot reklámozták legelőször a televízióban a Hasbro történetében. Ezután jött a szintén nagy sikerű Play Doh gyurmacsalád, amit a mai napig is forgalmaznak. 1960-ban robbanásszerű áttörés történik, ekkor kerül a piacra az első akciófigurájuk, a G. I. Joe, ami világszerte a kisfiúk kedvencévé válik. A Twister társasjáték is innen datálódik, kedvenc társasjáték a gyerekek körében még jelenleg is. A cég az akciófigura sorozataira azóta is nagy figyelmet fordít, amit például a Star Wars figurák évtizedek óta tartó piacra kerülése is jól mutat. Amikor a Hasbro megjelenteti a Transformers átalakuló harci robotjait, újab sikereket ér el, a játékok alapján később nemcsak képregényeket, rajzfilmeket, de 2007-ben mozifilmet is készítenek. A kislányokra is gondolt természetesen a cég a vezetősége, és ez időben készítik el a szintén évtizedes sikerességű Én Kicsi Pónim (My Little Pony) rendkívül aranyos világát. A cég ekkor már más játékgyártó cégeket is felvásárol, így kerül hozzájuk a Playskool, a Monopoly társasjáték, és még sorolhatnánk. Jelenleg a Hasbro a világ legjelentősebb, legnagyobb játékgyártóinak egyike.

Hasbro játékok

A Hasbro kedvelt társasjátékai, például a Monopoly vagy a Rizikó a kockázatvállalásra tanítja a velük játszókat, a Monopoly-ban különböző ingatlanok eladásából vagy vételéből, esetleg bérbeadásából kell meggazdagodni és a többi játékost teljesen kiszorítva megnyerni a játékot. A rizikó egy szintén stratégiai társasjáték, de itt hódításokkal kerülnek megszerzésre a különböző területek. A Hasbro Star Wars figurák a régi és új Star Wars filmek népszerű harcosait, robotjait, űrhajóit és lézerkardjait eleveníti meg a gyermekek számára. A játékok között minden Star Wars rajongó megtalálhatja fanatikusan imádott szereplőjét és a hozzá tartozó fontos kiegészítőket is.

Az Én kicsi pónim játékok évtizedek óta a kis lányok kedvence, a gyönyörű színekben pompázó aranyos pónik fésülhető sörénnyel és farokkal minden bizonnyal újabb évtizedekig ejtik rabul majd a lányok szívét.

A Hasbro LPS kiskedvencei a cuki bólogató fejecskéjükkel, hatalmas csillogó szemükkel szintén a lányok kedvencévé vált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése