2015. június 28., vasárnap

NIKKO R/C - földön, vízen, levegőben

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a NIKKO R/C távirányítós járműveit, nem az összeset természetesen, hanem kiemelünk egyet minden kategóriából. A NIKKO R/C a legnagyobb távirányítós játékokat gyártó vállalat a világon, 1958-ban alapították Tokyo-ban. Minden kategóriában gyárt játékokat, csakis rádió távirányításúakat (egyetlen termékük irányítása sem történik vezetéken keresztül), elsősorban távirányítós autókat, de találhatunk hajókat, repülőket és helikoptereket is (a levegőben a Revell Control távirányítós helikopterei dominálják a piacot). A NIKKO R/C nagy hangsúlyt fektet termékei tesztelésére és külön videókat is készít ezen tesztek bemutatására.

NIKKO R/C - földön, vízen, levegőben

Földön: NIKKO R/C - Porsche 911 GTRS

Ez a távirányítós autó az EVO Pro sorozat tagja, mely távirányítós járművek közös tulajdonsága hogy az alváz és a motorok egységesek csak a játékautók karosszériája változik az egyes típusoknál, méretarányuk 1:14-hez. A szériához számos tuningalkatrész vásárolható tovább fokozva a járművek sebességét. A Porsche 911 GTRS erőforrása egy 280-as Mabuchi motor mely 24km/h sebességre gyorsítja a járművet, tuning motorral elérhető a 30km/h végsebesség. A távirányító pisztoly típusú és akár 100m-ig is használható GHz alapú, érdekessége hogy automatikusan állítja be a megfelelő autóhoz magát így lehetőség van több hasonló EVO Pro sorozatú autó irányítására, akár 40db különböző autót versenyeztethetünk egymással!



Vízen: NIKKO R/C - Aquasplit

Az 'Aquasplit' RC motorcsónak különleges koaxiális hajócsavarral rendelkezik, mely képes a kis csónakot 4km/h sebességre gyorsítani. Az RC motorcsónakba 4db AA elem kell, a távirányítóba pedig egy 9V-os - ezek nem járnak a játékhoz. Biztonsági okok miatt a játék motorja csak akkor kapcsol be ha vízbe rakjuk, így ne lepődjünk meg ha hiába nyomkodjuk a távirányítót a motorcsónak nem hibás. A hajót nem célszerű nagy vízre vinni, mivel a távirányító MHz alapú így csak 10m-ig jó.



Levegőben: NIKKO R/C - Phoenix

Nagyon ritka, hogy távirányítós repülőkkel találkozhatunk a piacon, ugyanis ezek irányítása nem könnyű feladat, drágák és hamar összetörnek - ezért szinte csak profik engedhetik meg, hogy beruházzanak egyre. A NIKKO R/C olyan repülőgépet fejlesztett, mely szinte törhetetlen: rendkívül ellenálló, rugalmas és könnyű anyagokból van, ráadásul a szárnyak ütközéskor leválnak és könnyen visszarakhatóak. A távirányítós repülő a 'Phoenix' fantázianevet kapta az akksi 15-20 perc repkedést tesz lehetővé, kis tömege miatt erős szélben nem annyira használható, ideális kezdő szett gyermekünknek amennyiben érdeklődik a távirányítós repülők iránt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése