2014. november 23., vasárnap

LEGO Friends

A 2012-ben megjelenő LEGO Friends termékcsalád, komoly vitát váltott ki az aktivisták petícióban tiltakoztak (melyet 50 ezren írtak alá) - az ellen, hogy a LEGO Friends termékcsalád "diszkriminál" a lányok javára, és kifejezetten őket célozza. Véleményünk szerint ez hülyeség, érdekes módon pl: a Barbie babák esetében egyetlen férfi aktivista csoport sem tiltakozott, ráadásul a LEGO csoport hivatalos válaszban közölte, hogy a LEGO Friends családot azért hozták létre, mert rengeteg anyuka kérte, hogy legyenek végre olyan LEGO játékok amelyekkel a lányok is szívesen játszanak, könnyen azonosulni tudnak - továbbá kijelentették, hogy egyáltalán nemcsak lányoknak szánták ezen készleteket - ami persze vicc. Véleményünk szerint az igazság a számokban rejtőzik: a LEGO bevételét a kutatások szerint 2012-ig (a LEGO Friends megjelenéséig) 90%-ban fiúk adták, ez azonban megváltozott: a LEGO Csoport legnagyobb történelmi sikerét könyvelhette el a LEGO Friends játékok piacra dobásával - az előzetes bevételi becslések duplája folyt be a kasszába, a lány vásárlók száma pedig háromszorosára ugrott csak a 2012-es évben.

LEGO Friends

Miért is ilyen sikeres a Lego Friends a lányok körében? Ezen készletek több lehetőséget kínálnak a szerepjátékra, nem annyira az építkezésről szólnak, színviláguk rózsaszín és lila, a készletek témája a lányok által kedvelt tevékenységek köré épülnek: bevásárlás, állatmentés, szépségápolás, lovaglás, főzés stb. A széria figuráit mini-babáknak hívják - normál LEGO minifigura méretűek, de sokkal jobban kidolgozottak inkább igazi babákra hasonlítanak. A LEGO Friends készletei öt jóbarát kalandjai köré épülnek, a képzeletbeli Heartlake városában. Az öt jóbarát Olivia, Emma, Mia, Andrea és Stephanie mindegyike jó valamiben, személyisége különböző. További kampányfogás, hogy a termékek népszerűsítéséhez 3D-s animációs filmsorozatot is készítettek "LEGO Friends of Heartlake City" címmel melyet Magyarországon is bemutattak. Talán felesleges is boncolgatni, milyen marketing húzások állnak a LEGO Friends sikerének hátterében - egyszerűen legyünk hálásak, hogy ezt a nagyszerű építős játékot, mely fejleszti a kreativitást és logikai készséget a lányok számára is szerethetővé, kedvelhetővé tette a LEGO csoport.

Heartlake kisállat szalonja (41007)

A LEGO Friends Heartlake kisállat szalonja (41007) nevű készletének témája az aranyos házi kedvencek csinosításához nélkülözhetetlen szépségszalon. Az épület hátul nyitott benne mindenféle kozmetikai eszköz és masina, teteje lekerekített - így szépen illeszkedik más Heartlake városában megszokott épület dizájnjához. A játékhoz rengeteg csecsebecse és kiegészítő is jár, 2 mini-baba van a dobozban: Emma és Joanna. Sajnos azonban csak egyetlen kisállatot, egy fehér pudli kutyust adtak a LEGO Friends Heartlake kisállat szalonja (41007) készletéhez.

Stephanie tengerparti háza (41037)

A 369 építőelemből álló LEGO Friends Stephanie tengerparti háza (41037) megnevezésű készlet a kikapcsolódásról, nyaralásról szól. A házikó szépen kidolgozott, modern mediterrán hatású - hátulja nyított, így a játék folytatódhat az egyes szobákban is. A molón további lehetőségek adódnak a kikapcsolódásra, két kényelmes elforgatható fotelból szemlélheti a két barátnő a naplementét (Stephanie és Kate), vagy ha úgy tartja kedvük szörfözhetnek is a LEGO Friends Stephanie tengerparti háza (41037) készlethez járó szörffel.

Mentőbázis a dzsungelben (41038)

Ez a játékkészlet igyekszik a gyerekek figyelmét felhívni az állatok szeretetére és védelmére. A LEGO Friends Mentőbázis a dzsungelben (41038) dobozában rengeteg vadon élő állat lapul, mint például a kipusztulás szélén álló pandamackó. A játék a sok kiegészítő és kidolgozott apróság miatt igen jól játszható, számos lehetőséget kínál a kalandozásra, szerepjátékra. A két mini-baba Andrea és Stephanie, a készlet 472 építőelemből áll.

Heartlake bevásárlóközpontja (41058)

A LEGO Friends Heartlake bevásárlóközpontja (41058) talán a legnagyobb játékkészlet a LEGO Friends családból, 3 kidolgozott nagy épületet és számos kisebb játszható helyszínt kínál. A dobozban 4 mini-baba is található: Emma, Stephanie, Julian és Sophie. Rengeteg kidolgozott üzlet teszi izgalmassá a lányok egyik legkedveltebb tevékenységét a bevásárlást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése