2014. március 31., hétfő

Mickey és Minnie plüssfigurák

A Walt Disney Company jelenleg is a világ egyik leghatalmasabb szórakoztatóipari és rajzfilmgyártó vállalata. A klasszikus Walt Disney meséket szinte mindenki ismeri, többek között a Hófehérke, a Pinokkió, a Bambi, A 101 kiskutya, vagy A Dzsungel könyve ma már a rajzfilmtörténet megkerülhetetlen alkotásai.

Mickey és Minnie plüssfigurák

Mickey Egér különleges helyet foglal el a cég történetében, a vállalat hivatalos kabalaállatkája, és talán a legismertebb rajzfilmfigura a világon. Maga Walt Disney formálta meg személyesen, sőt még a hangját is ő kölcsönözte neki. Először rövidfilmekben tűnt föl, mint például tengerész vagy zenekari tag, az egyikért még Oscar díjat is kapott, majd több egész estés rajzfilm is készült a főszereplésével. A legtöbb rajzfilmben együtt láthatjuk barátnőjével, Minnie egérrel, kedvenc Plútó kutyájával, valamint legjobb barátaival, Goofy-val, Donald kacsával, a legismertebb ellensége pedig Pete. Eredetileg egy pajkos antihős volt, majd egyre jobban kihangsúlyozták vidám és kalandos személyiségét, ahogy mind nagyobb népszerűségre tett szert. A hatalmas sikerek folytán képregények, játékok és videojátékok is készültek figurájának felhasználásával.

Minnie Egér plüss

Walt Disney 1926-ban találta ki Minnie Egér figuráját, mivel úgy találta, hogy Mickey Egérnek nemcsak barátokra és kutyára, hanem egy női társ szereplőre is szüksége van ahhoz, hogy megfelelő történetekben szerepelhessen. Ezzel Mickey Egérnek lehetősége nyílt arra, hogy potenciális szerelmének udvarolva vicces helyzetekbe kerüljön. Minnie Egeret piros pettyes ruhájáról és masnijáról is rögtön felismerhetjük, sárga cipőcskéje pedig megkülönbözteti minden más lány rajzfilmhőstől. A legtöbb rajzfilmben a kalamajkák mindig egy flörtölésből indulnak ki. A kedvelt karakter alapján készült ez a 61 centiméteres rögtön ölelésre csábító selymes puhaságú plüss figura. A pöttyös masni és szoknya itt sem maradhat el, csak most rózsaszínben tálalták. A magas minőségű plüss szemei hímzettek, anyaga erős és elnyűhetetlen.

Mickey Egér plüss

A világhírű rajzfilmkaraktert fentebb már ismertettük, most tekintsük át ennek a 80 centiméter nagyságú Mickey Egér plüssnek a jellemzőit. A rendkívül nagy méretű plüss figura a karakter minden jellemző jegyét képviseli, rajta van elmaradhatatlan sárga cipője, két fehér gombbal ellátott piros rövidnadrágja, és mindenki által ismert fehér kesztyűje. A plüss figura minőségét már a hímzett szemek is azonnal mutatják, a puha, ám mégis erős anyag hosszú évekig tartó használatra tökéletesen alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése