2013. november 13., szerda

Revell - Híres Óceánjárók makettjei

Revell Oceánjárók Makettjei

Revell - Cutty Shark

A Revell - Cutty Shark 1:220 a hajózás talán legromantikusabb korszakába vezeti viszi makettépítőket. A hajó nagy fölénnyel nyerte a híres 1885-ös Ausztrália Anglia versenyt, a távot 73 nap alatt tette meg, az ellenfél 80 napjával szemben. Skóciában építették 1869-ben, és lényegében egész idejét áruszállítással töltötte, főként Kínából szállított jó minőségű teát Angliába. Jelenleg Greenwich száraz dokkjában szolgál hajó múzeumként. A makett elkészülte után 406 mm hosszú, a magassága pedig 260 mm. 164 építőelemből áll.

Revell - Queen Mary

A Revell - Queen Mary 1:570 makett eredetijét luxushajóját hat évig építették és 1936-ban bocsátották vízre. A szuper-óceánjáró 41 méterrel volt hosszabb a Titanicnál, és főként az Atlanti óceánon közlekedett, ennek a távnak a négynapos megtételéért elnyerte a híres Kék Szalagot. A II. világháborúban Ausztráliába vezényelték csapatszállításra, és szürke álcázófestést kapott. A háború után visszatért az Atlanti személyszállításhoz, a Kék Szalagot kétszer nyerte el, és egészen 1957-ig őrizte a rekordot. 527 mm hosszú makett.

Revell AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna

A Revell AIDAdiva, AIDAbella, AIDAluna 1/400 makett a német hármas luxus flotta alapján készült, az AIDA hajókra a legmagasabb luxus jellemző, egy első osztályú hotel minden egyes szolgáltatása megtalálható rajta, a Spa gyógyfürdőktől a legjobb minőségű ételekig. Jelenleg is luxus utazásokat végeznek a világ minden óceánján. A 634 milliméter hosszú makett 376 részből állítható össze, az összerakás a maximális 5-ös nehézségi fokozatnak felel meg.

Twister tánc társasjáték

Revell R.M.S. Titanic 1:1200, a tragikus sorsot megélt hajót mindenki ismeri, 1916 április 14-én indult első és utolsó útjára 2207 utasát szállítva, bár elsüllyeszthetetlennek tartották a rekeszes hajótest kialakítása miatt, jéghegynek ütközött és elsüllyedt. A hajót a Lusitania és Mauritania óriás hajók méltó vetélytársának szánták. A makett hossza 223 mm az összerakás után, 40 részből áll, és 3 fokozatú nehézség jellemzi.

Revell - Gift Set Cunard Line (Queen Mary / Queen Elizabeth)

A Revell - Gift Set Cunard Line (Queen Mary / Queen Elizabeth) 1:1200 makett szett két híres klasszikus transzatlanti utazásokat végző luxus személyszállító pontos mása. A rendkívül elegáns testű hajókon több étterem és medence mellett, könyvtár, színház és egyéb szabadidős létesítmények szolgálják az utasok kényelmét. 45 részből állíthatóak össze, ragasztás és festés után a makettek hossza 244 mm lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése