2013. május 14., kedd

Mighty Beanz - Trükkös Babok

A Mighty Beanz gyűjthető játékok története 2002-ben indul útjára, amikor is a Moose vállalat piacra dobja Ausztráliában és az USA-ban. A forgalmazás akkor 2006-ig tartott, és 5 sorozatból állt összesen 310 figurával. Minden Mighty Beanz figura egyedi, formájuk viszont ugyanolyan, leginkább babra vagy műanyag kapszulára emlékeztetnek. A játékfigurák belsejében kis fém labdák vannak, amelyek szabadon tudnak mozogni a kapszulában, lényegében ennek köszönhető a babok mókás mozgása, valamint a különböző trükkök végrehajthatósága. 2010-ben indította újra a Moose a Mighty Beanz gyártását már telejsen új sorozatokkal. Az első sorozat 100 tagból áll, melynek minden ötödik tagja egy ritka Bean, rövidebb és szélesebb a megszokottaktól, mozgásuk még kiszámíthatatlanabb, gyorsabban képesek pörögni. Hazánkban a Formatex forgalmazza ezeket a mókás figurákat.


Mighty Beanz 2. széria

A vicces, jópofa Mighty Beanz babfigurák már a magyar gyerekek fantáziáját is kellőképpen megragadták. Mára már a rajongótábor hatalmasra nőtt, és a lelkes gyűjtők az internettől kezdve az újsághirdetésekig minden lehetőséget megragadnak, hogy egy még hiányzó darabot, vagy egy kedvenc figurát elcserélhessenek vagy megszerezhessék. Az első sorozat száz darabja után megérkeztek a második sorozat szintén 100 darabot számláló darabjai a Formatex forgalmazásában, amint a videóban is láthatjuk ezeket. Az ugráló és a pattogó figurák mozgását kihasználva a gyerekek számtalan játékot találhatnak ki, és játszhatnak vidáman, önfeledten. A figurák számtalan népszerű emberről, állatról, vagy fantázia lényről mintázódnak, a játékok még nagyobb élvezetéhez trükkös pálya is kapható, amelyeken versenyek, akadályfutások játszhatóak a szellemesen pörgő babfejekkel.


Mighty Beanz - 2. széria

Jelenleg a Mighty Beanz 2.szériája az aktuális forgalmazott sorozat. A vadonatúj sorozat szitnén 100 darabot számlál, így minden lelkes rajongó folytathatja a gyűjtést, amihez most már egy díszdoboz is bezserezhető. Az új Mighty Beanz trükkös pálya segítségével akár akrobatikus mutatványok és hihetelen trükkök is megtanulhatók, a babok szédítő tempóban pöröghetnek és ugrálhatnak, így a gyerekek egymással versenghetnek, ki tudja a leghitetlenebb trükkös mozgást ktalálni, és bemutatni. A komoly gyűjtőknek viszont azt ajánlják, hogy a limitált példányokkal ne játszanak, mivel a sértetlen darabok értéke a legmagasabb, az árverésekekn hihetelen összegekért cserélnek gazdát a régebbi példányok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése