2013. január 30., szerda

Maisto Játékautók: A Sportautók Ászai

A Maisto International Inc. máig az egyik legnépszerűbb modell és makett autó gyártással foglalkozó világcég. Az öntött játékautó modellek mellett a Maisto még makett repülőgépek és motorkerékpárok elkészítésével is foglalkozik. Természetesen ami a fiúk fantáziáját leginkább megmozgatja, az a nagy sportautó márkák élethű másolatai, azok a szuper-sportkocsik, amelyek képe szinte minden tinédzser falán ott virít.

Példaként nézzünk most néhány nagynevű gyártó egzotikus sportkocsi modelljét:

Lamborghini Diablo

Lamborghini Diablo játékautó, 1/24 arányú. A méltán híres gyártó volt az első a világon, amely utcai középmotoros sportkocsi gyártásával magát a szupersportkocsi fogalmát is megalkotta. A szintén középmotoros Diablo V12-es, 5.7 Literes 48 szelepes motorja 492 lóerős volt, 580 Nm tehergépkocsikat megszégyenítő nyomatékkal. 4,5 Mp alatt érte el a 100 km/h-át, a végsebessége elérte a 325 km/h-át. Az 1/24-es öntött fémmodell több színben, nyitható ajtóval kapható.

Porsche Cayman S

Porsche Cayman S játékautó, 1/18 arányú. A Porsche sportkocsi gyártó cég a farmotoros autóiról híres, de a Cayman volt az első kétüléses középmotoros gépük, ami szinte gokartszerűen könnyen irányíthatóvá tette. Bármilyen kanyarba teljes kontroll mellett csúsztatható be, ezért ma az egyik legnépszerűbb örömautó a világon. A gyártó ebbe a modellbe is gyönyörű hangú 6 hengeres boxer motort épített. Az 1/18-as arányú modell részletgazdag kidolgozású, nyitható ajtókkal, nyitható motorháztetővel és csomagtartóval.

Dodge Viper R/T

Dodge Viper R/T 10 játékautó, 1/24 arányú modell. Ez a modell a Viper első generációjából való 1995-ös sportkocsit örökíti meg, kétüléses klasszikus amerikai izomautó, elöl lévő 8 Literes 450 lóerős agresszív versenyautó hangú V10-es motorral és hátsókerékhajtással. A 660 Nm nyomatékot kellő tapasztalat nélkül kevesen tudták az útra vinni, a gyártó városi használatra nem is igen ajánlotta, mivel már kisebb gázadásra is kipördülhetett a verda, ami a közforgalmi használatát elég veszélyessé tette. Az 1/24-es modell fémből készült az eredetit idéző háromküllős sportkerekekkel.

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro játékautó, 1/24 arányú. Ez a modell az 1968-as nyitható tetejű változat élethű mása, az eredeti sportautó 6,5 literes 350 lóerős volt, az amerikai V8-asok gyönyörű hangjával. Az autó formája a 60-as, 70-es években a híres amerikai muscle car-ok között is talán a legszebb volt. A modell öntött fém, a festése a piros alapszínnel és fehér csíkkal készült eredeti változatot idézi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése