2015. augusztus 29., szombat

LEGO City - Mélytengeri felfedezők

Új témája a LEGO City termékcsaládnak a Mélytengeri felfedezők, mely készletek a tenger mélyének megismerésével és kincsvadászattal foglalkoznak, úgyhogy rengeteg búvárra és tengeralatti kalandra kell számítanunk. A 2015-ben megjelent Mélytengeri téma 6db készletet tartalmaz, az egyfigurás búvárostól a hatalmas tengeralatti kutatóbázisig - és természetesen állatokból sincs hiány és mint sejthettük elsősorban a cápák dominálnak, de azért óriás polipra és kardhalra is számítani lehet.

LEGO City - Mélytengeri felfedezők

LEGO City - Mélytengeri búvárrobogó (60090)

A sorozat legkisebb LEGO készlete, egyetlen minifigurát tartalmaz aki természetesen búvárruhát visel, viszont a dobozban van egy óriáspolip is, a búvár egy mini tengeralattjáróféleségen ül. A kis készletben még található két darab drágakő is ez valószínűleg a polip kincse. 42 darabból áll a készlet a búvárrobogó összerakva 7cm hosszú, 6cm széles (a két robotkar miatt) és 3cm magas. Megvásárolható: LEGO City - Mélytengeri búvárrobogó (60090)

LEGO City - Mélytengeri kezdőkészlet (60091)

Igen jól sikerült kezdőkészlet minden benne ami a témára jellemző: víz alatti kutatójármű, búvárok, kincs és az azt őrző hatalmas cápa. A búvárrok szerencsére 3-an vannak az egyik nehezebb, mélytengeri búvárruhában - talán ő magára vonhatja a cápa figyelmét amíg két társa megszerzi a kincset és a tengeralattjáróval gyorsan tovább áll. A 3 minifigura mellett a 80db-os LEGO még a cápát egy járművet és egy kis korallszirtet tartalmaz. Megvásárolható: LEGO City - Mélytengeri kezdőkészlet (60091)

LEGO City - Mélytengeri tengeralattjáró (60092)

A következő Mélytengeri készlet egy nagyobb tengeralattjárót tartalmaz - amelyikbe már figura is fér teljesen zárt kabinnal - két minden irányba mozgatható fogókarja van, elég nagy darab: 19cm hosszú és 9cm magas. A tengeralattjárót 2 könnyűbúvár kíséri, és éppen egy kincsesládát próbálnak kiszabadítani a csontok alól, amikor egy arra tévedő éhes cápa izgalmassá teszi a napjukat. A dobozban 3 minifigura és 274 elem van, közepesnek mondható készlet. Megvásárolható: LEGO City - Mélytengeri tengeralattjáró (60092)

LEGO City - Mélytengeri kutatójármű (60095)

Nagyszerű tengeralatti kalandokkal kecsegtet ez az igen nagy és szerteágazó készlet. A dobozban rengeteg jármű és sok minifigura található. A legnagyobb egy felszíni kutatóhajó, darukarral - melyen cápabiztos ketrecet lehet a vízbe ereszteni. A hajón kívül van a dobozban még egy hajó, bár ez csak roncs de a méretei ennek is igen nagyok, aztán még 3 kisebb mélytengeri kutatáshoz használt jármű (ezekkel közlekednek a könnyűbúvárok) és 3 cápa meg egy kardhal és polip - szóval mindenféle állatból van benne ami a mélységben lakozik és veszélyes. A készlet nagyon jól játszható 7 minifigura és 717 építőelem van a dobozban. Megvásárolható: LEGO City - Mélytengeri kutatójármű (60095)

LEGO City - Mélytengeri helikopter (60093)

A nevével ellentétben a helikopter természetesen nem megy a víz alá - viszont egy kutató-tengeralattjárót tud beleengedni, mely elég nagy hogy egy pilóta is beleférjen. A helikopter kétrotoros, 24cm hosszú és 12cm magas. A dobozban 3 minifigura van - a két jármű pilótája és egy könnyűbúvár, a ládányi aranyat és drágakövet egy veszélyes cápa őrzi. A LEGO készlet összesen 388 építőelemből áll, 7-12 éves korú gyermekeknek ajánlja a gyártó. Megvásárolható: LEGO City - Mélytengeri helikopter (60093)

LEGO City - Mélytengeri irányító bázis (60096)

A Mélytengeri téma utolsó megjelent készlete az irányító bázis a legnagyobb elemszámmal rendelkezik: 907 darabbal és 5 minifigura jár hozzá. A dobozból nemcsak a víz alatti bázist hanem 3 különböző járművet is megépíthetünk: hidroplán, tengeralattjáró és búvárrobogó. A kincs megszerzését rács teszi nehezebbé. A tengeralatti bázis középen kettényitható és egyébként 18cm x 19cm x 24cm nagyságú egy dokkból és egy másik kisebb helyiségből áll. A hidroplán méretei sem picik: 32cm hosszú és 33cm széles. Az 5 minifigura közül van egy könnyű és egy mélytengeri búvár is.

Kedvcsináló reklámfilm a Mélytengeri témához




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése