2013. március 8., péntek

Ravensburger Puzzleball

A 3D puzzle, a három dimenziós rejtvény az 1990-es években indult hódító útjára, Paul Gallant találta ki és a Wrebbit cég gyártotta. A hagyományos puzzle lapos kialakításával szemben a 3D puzzle inkább valamilyen szerkezetet vagy struktúrákat ábrázol, például elsőként a híres épületek voltak piacra dobva nagy sikerrel. Kialakítása hasonló a hagyományos puzzle formai illesztéseihez, csak itt a karton papír külsőt belül habszivacs jellegű műanyag tartja fixen. Ma már 3D puzzle-el nemcsak épületeket, hanem például Star Wars űrhajókat, vadászrepülőket és különböző mesefigurákat jelenítenek meg.

Ravensburger puzzleballok

A híres játékgyártó, a Ravensburger létrehozta saját fejlesztésű 3D Puzzle játékcsaládját, amelyet Puzzleball-nak nevezett el. Először elsősorban a gyermekek részére készítették játékos rejtvénye kihívásnak, majd a felnőttek számára is megjelentek az akár 960 darabból álló földgömbök és egyéb kreációk. A kisebb gyermekek (főként óvodáskorúak) számára tervezett puzzleball-ok nagyobb darabokból készülnek, elsődlegesen a koncentrációt és a finom motorikus képességeket fejlesztik és természetesen a 3D-s megértést. A nagyobbak számára az alkotórészek számának növekedése és a darabok egyre kisebb volta növeli a kirakás nehézségét.

  • Toy Story 3 rakéta puzzleball 40db

    z a 40 darabos puzzleball remek szórakozást nyújt a kirakás során, és miután elkészült, a gyermek kedvenc szobadísze lehet. A mozaikdarabok egymáshoz illesztése könnyű és nem igényli ragasztó hozzáadását, a játék összerakása utána saját állványára helyezhető.

  • Hercegnők 60 WD puzzleball

    A játék dizájnjához a Disney híres hercegnős rajzfilmjeiből használták fel a legismertebbeket, a játék így természetesen több változatban is kapható, 60 különálló mozaik darabból áll, elkészülte után szintén állványra helyezhető és szobadíszként funkcionálhat tovább.

  • Puzzleball , 540 A Föld

    Ez a Földgömb változat a földrajzi ismeretek fejlesztése mellett remek szórakozást nyújt a kirakása közben, és miután elkészült, nemcsak szép, de hasznos dísze is lehet a gyermekszobának. Az alkotórészek fémből készültek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése