2015. február 28., szombat

LEGO City - Sarki Expedíció I.

A LEGO City Sarki Expedíció a felfedezésekkel teli jég világába kalauzolja a bátrabbakat. Hasonló témájú készletek megjelentek már 2000-ben is, azonban a termékcsalád megszakadt és érdemben csak 2014-ben tért vissza a LEGO City készleteinek szerves tagjaként. Az új készletekhez új egységes narancs megjelenés és rengeteg extra is tartozott (jégtömb, ruházat, eszközök, állatok). 2014-ben a Sarki expedíció már 8 különböző LEGO készlettel büszkélkedhetett.

Fedezd fel a jég titkait (kisfilm)



Sarki emelőhelikopter (60034)

A Sarki emelőhelikopter (60034) segítségével a kutató által felfedezett jégtömböket könnyedén visszaszállíthatod a kutatóállomásra, hogy ott a tudósok feltárhassák a jég titkát! A LEGO City ezen készlete 262 építőelemet tartalmaz. A helikopter rotorja forog és a csörlő is valóban működik. Az emelőhelikopteren kívül egy hószán és négy Husky kutyus is a készletben, meg természetesen a jégbe zárt kristály. A helikopter összerakva 36cm hosszú, 16cm magas és 31cm széles, a dobozban két darab minifigura található: a kutatónő és a pilóta.

Sarki alaptábor (60036)

Ez a készlet talán az egyik legnagyobb, rengeteg extrával és érdekességgel, kiváló lehetőséget biztosítva ezzel a játékra! A Sarki alaptábor (60036) nemcsak a nyitható épületet tartalmazza, hanem a készlethez 4db jármű is tartozik, ezek: kis felderítő helikopter, lánctalpas hófúró (igazán impozáns!), hószán (4db Husky kutyussal), és motoros szán. A játékhoz nem kevesebb, mint 7 minifigura tartozik, és rengeteg állat köztük egy félelmetes jegesmedve is.

Sarki lánctalpas jármű (60033)

A kis felderítő jármű lánctalpainak hála a legtöbb időjárási körülményre fittyet hány könnyedén szeli át a végtelen hómezőket. A LEGO City - Sarki lánctalpas jármű (60033) 113 építőelemet tartalmaz és egy minifigurát. A darukarja még a 2 tonnás jégtömbök kiemelésével is megbirkózik és minden kommunikációs eszközzel felszerelt ha bajba keveredne vagy óriási felfedezést tesz.

Sarki hójáró (60032)

A parányi LEGO készlet talán a legkisebb megvásárolható eleme a Sarki expedíció termékcsaládjának, mindössze 44 építőelemet és 1 minifigurát tartalmaz. A LEGO City - Sarki hójáró (60032) készletéből a hójárón kívül egy kis utánfutó is jár, amellyel a talált jégtömböt lehet biztonságosan visszajuttatni a táborba.

2015. február 18., szerda

Revell Control - Távirányítós Hajók

A Revell közel hetven éve uralja a modellgyártás piacát. A cég tervezői pontos és méretarányos termékek létrehozásával kivívták a versenytársak és a vásárlók elismerését és az Ön gyermekei számára is elérhetővé teszik a különböző állatok, hajók, autók, repülőgépek működésének megismerését.

A Revell makettek mellett távirányítós modelleket is gyárt, ezek Revell Control márkanév alatt futnak. Sajnos nem mindig kaphatóak Magyarországon, bár kiváló minőségük indokolttá tenné importjukat. Bejegyzésünkben ezen Revell távirányítós hajók közül válogattunk.

Távirányítós Hajók

Tide Breaker - távirányítós motorcsónak

A 305 grammos Tide Breaker, azaz Hullámtörő narancs és élénkzöld színben kapható és akár 20 km/h-s sebességgel képes szelni a hullámokat. A hajó akkumulátora 7.4V-os Litium-Ion 700mAh, a távirányító pedig 6 db 1.5V-os AA elemmel teszi működőképessé a modellt. Az akkumulátor maximális töltöttség mellett 10 perc csónakázást biztosít. A pisztolymarkolatos távirányító segítségével előre, hátra, jobbra és balra irányíthatjuk a modellt.

Silvestris - távirányítós motorcsónak

A Silvestris versenymotorcsónak 25 km/h-s végsebességre képes. Az akkumulátor Nikkel-metál-hidrid (NiMH) alapú. A pisztolymarkolatos távirányító 4db 1.5V-os AA elemmel működik. A hajóhoz egy tartóállvány is tartozik.

Waikiki - távirányítós vitorlás

A Revell vitorlása, a Waikiki, Hawaii egy szigetének tengerpartjáról kapta a nevét. Nylonból készített vitorlája segítségével akár a 25 km/h-s sebességet is elérheti. A hajót akkumulátor helyett 4db 1.5V-os AA elem működteti, a kétcsatornás távirányítóba pedig 8 db ugyanilyen elem való. Arról, hogy a vitorlás ne boruljon fel, tőkesúly gondoskodik. A Silvestrishez hasonlóan ehhez a modellhez is jár tartóállvány.

Swordfish - távirányítós tengeralattjáró

A Swordfish (Kardhal) nevet viselő távirányítós tengeralattjáró parányi mérete ellenére rengeteget tud: háromcsatornás távirányító gondoskodik a merüléséről, az előre, hátra, jobbra és balra mozgatásáról. A távirányító 6db 1.5V-os AA elemmel működik, a tengeralattjáróba pedig 130mAh-ás, 3.7V feszültségű akkumulátor került. Maximális töltöttség mellett ez 10 percnyi búvárkodást tesz lehetővé. A tengeralattjáró tetején egy zöld, az elején pedig egy piros színű led világít.

2015. február 12., csütörtök

Kreatív játék - Képkarcoló

Fejleszd kreativitásod képkarcolóval! Ismerd meg közelebbről a kreativitás és a művészetek világát! A rézmetszés egy jelentős művészeti ág, ebbe kóstolhatnak bele a képkarcolók megvásárlói: előre megrajzolt képeket karcolhatsz speciális lemezekre. Válogathatsz arany, hologramos, réz, valamint ezüst képkarcolók közül. Egy speciális karcoló segítségével karcolj a mellékelt sablon alapján és készítsd el saját faldíszedet, esetleg ajándékozz saját készítésű alkotást! A kreatív játék során felfedezheted a művészetek iránti érdeklődésedet: saját képed, munkád eredménye sikerélményt ad és további kreatív hobbik felé terel.

Képkarcolók

Arany képkarcoló - Cicák

A csomagban mellékelt próbalap segítségével kedvedre gyakorolhatsz, míg készen nem állsz mind az öt cica megkarcolására a képkarcolón. A kész alkotás ideális fali dísz, vagy ajándék. A játék 6 és 10 év közötti fiúk és lányok számára ajánlott.

Hologramos képkarcoló - Szökőkút

Alkosd meg saját térhatású karcolt képedet! A színes szökőkút előtti delfincsapat vidámmá varázsolja szobádat. Nem kell mást tenned, mint követni a játékhoz mellékelt útmutatót és a próbalapokat felhasználva a gyakorlást követően elővenni kreativitásod. Karcolásra fel! A játék 6 és 10 év közötti fiúk és lányok számára ajánlott.

Réz képkarcoló - Basset Hound

Ez a réz képkarcoló egy bájos, sétára váró basset hound kutyát ábrázol. Munkára fel! Kövesd a játékhoz mellékelt utasításokat, gyakorolj a próbalapon és teremtsd meg saját négylábúdat! A játék 6 és 10 év közötti fiúk és lányok számára ajánlott.

Ezüst képkarcoló – Juhászkutya és Bárány

Ez az ezüst karckép egy juhászkutya és egy bárány vidám játékát jeleníti meg. Gyakorolj a próbalapon, karcold meg a képet, majd tedd ki a falra, esetleg lepj meg vele valakit. Egy biztos: akár a falra teszed, akár elajándékozod a képet, valaki arcára mindenképp mosolyt csalsz kreatív faldíszeddel vagy ajándékoddal. A játék 6 és 10 év közötti fiúk és lányok számára ajánlott.