2014. január 30., csütörtök

Ravensburger cégbemutató

A Dél-Németországi Ravensburg városából indult el a neves játékgyártó cég története, az első társasjátékot 1884-ben jelentetik meg, 'Utazás a világ körül' névvel. A nagy fordulat a XX. században következik be, amikor is a családi és gyermekjátékok mellett képes könyvek, gyermekfoglalkoztató könyvek és újságok kiadását is elindítja a Ravensburger. A cég védjegyét, a kék háromszöget 1900-ban jegyeztetik be. 1912-ben már több társas és asztali kirakós játékot exportál a cég Nyugat Európában , a Monarchiában és Oroszországban is. Az első világháború előtt a vállalat túllépi a 800 -féle kiadott terméket, viszont a 2. világháborúban súlyos károk érik, és csak 1962-től indul ismét jelentős növekedésnek. A kirakós puzzle játékokat 1964-től kezdik el forgalmazni nagy sikerrel, és ekkor nyit a gyár több leányvállalatot számos nagy európai országban. 1977-ben szétválasztja a könyvkiadó és játékgyártói profiljait, és ma már több mint ötven országba exportálja termékeit.

Ravensburger

Ravensburger Puzzle

Már hosszú évtizedek óta ismert a Ravensburger neve az egész világon, mint legkiválóbb minőségű puzzle játékok készítője, valamint az oktatási és rejtvény játékok kitalálója. A kiváló termékminőség mellett a 2D-s és 3D-s puzzle kirakók rendkívül széles választékát nyújtja, mind a képi megoldások sokféleségében, mind pedig a puzzle részek darabszáma tekintetében. A Ravensburger Minipuzzle sorozat 54 darabos változatain túl egészen a Puzzle vadon 18000 darabos legnagyobb verziójáig, minden korú és érdeklődésű puzzle kedvelő megtalálhatja a számára legmegfelelőbb és legszórakoztatóbb kirakókat.

Ravensburger társasjátékok, kártyajátékok

A kártyajátékok már a középkor óta a legkedveltebb társasjátéknak számítanak, lényegében az egyéb más társasjátékok sem nélkülözik sok esetben a különböző kártyalapokat a játék során. A Ravensburger mindkét típusú játék kitalálásában és minőségi gyártásában nagy múltra tekinthet vissza, a Ravensburger kártyajátékok és társasjátékok az egészen kicsiktől a legnagyobbakig megszámlálhatatlan változatosságból válogathatnak az önfeledt szórakozáshoz.

Ravensburger nyelvoktató és oktató játékok

A Ravensburger már több, mint 100 éves múltra tekint vissza a legkülönfélébb oktató játékok forgalmazásában. A több nyelven is elérhető játékos nyelvoktatókon túl az ismeretterjesztő könyveken keresztül a különböző készségfejlesztő és oktató játékokig remek Ravensburger termékek közül válogathatunk, a minőségre pedig garancia a cég évszázados tapasztalata ezen a téren.

2014. január 17., péntek

Aranyásók társasjáték

Ebben a társasjátékban egy-egy törpe szerepébe bújnak a játékosok, céljuk, hogy a hőn áhított aranyhoz alagutat alakítsanak ki. Ez azonban nem oldható meg egyszerűen, mivel egy vagy több kapzsi szabotőr is lehet a törpék között, akik folyton tévútra vezetik a többieket, sőt arra is képesek, hogy a már kész tárnákat beomlasszák. A játék kezdetén dől el szerepkártyák alapján, hogy kik lesznek az aranyásók, és kiből lesznek a szabotőrök. Ezután eldől, hogy hol lesz a kiinduló mező, valamint az arany lehetséges helyszíne is. És már kezdődhet is a játék.

Aranyásók társasjáték

A játék megkezdése előtt szét kell választani a akció, aranyrög, út és törpekártyákat. A játékosok számától függ, hogy hány törpe, és hány szabotőr lesz. Húzással dől el, hogy kinek mi lesz a szerepe, ezt a többi játékos nem tudhatja. Ezután az egy Start kártyával eldöntjük, honnan indul a játék, és a három Cél kártya is az asztalra kerül. A három Cél kártya egyike alatt van az arany, hogy melyik alatt azt a játékosok természetesen nem tudhatják. A Start kártyától kell az alagutakat a lehetséges aranylelőhelyig kialakítani. Ezután szét kell osztani a játékosok között az út és akció kártyákat egyenlő részben.

A játék közben minden sorra kerülő játékosnak ki kell játszania egy nála lévő lapot. Ez lehet út lap, vagy akció lap, de ha passzol, el is dobhat egyet. Majd a az úgynevezett húzó pakli tetejéről kell levennie egy új lapot, ezután jön a következő játékos. Ha a húzó pakli elfogy, onnantól kezdve csak a játékosoknál lévő lapokat lehet kijátszani. Az útkártyából lehet kiépíteni az aranyhoz vezető alagutat, egy új útlapot csak egy már meglévő mellé lehet letenni, a szabotőrök itt is tudják leplezett formában az utak kiépítését akadályozni. Az akció kártyákkal akadályozni és segíteni is lehet a többi törpét, ki lehet venni egy kártyát a már elkészült alagutakból, de értékes információk is szerezhetők velük az arany lehetséges helyéről. Ha a játékos nem akar az adott körben lapot kijátszani, akkor lehetősége van passzolni.

Ha egy törpe elérkezik egy Cél kártyához, úgy, hogy a Start kártyától folyamatos alagútja van, akkor felfordíthatja. Ha alatta van az arany, a játéknak vége, ha nincs, akkor a játék természetesen folytatódik. A fordulónak abban az esetben is vége van, ha senkinek nincs már kijátszható lap a kezében és passzol, ekkor mindenki felfordítja a kártyáit és megtudják, ki volt szabotőr, és ki volt aranyásó. Ha a fordulót az aranyásók nyerik, az aranyat a szabályok szerint szét kell osztani.

2014. január 11., szombat

Újra hódítanak a fából készült játékok

A műanyag játékok évtizedeken át tartó óriási elterjedése után világszerte megfigyelhető a fa játékok iránti igény megnövekedése. De miért is választják egyre többen gyermekeik számára a fa nemes anyagából készített játékokat? A modern világunk sokszor lelketlen és kémiailag készült termékei után sokan vágynak az egészségesebb természetes anyagok után, és a fa pontosan ezt jelképezi, közelebb visz az emberiség eredeti élőhelyéhez, a természethez, az érintése, tapintása nem sterilitást, hanem élettel teliséget sugároz. A fa játékok egyszerűbb formái és elsődleges színekre festésük harmonikusabb fejlődést eredményezhetnek a gyermekek számára. Az élettelenséget sugárzó műanyag játékok helyett a gyermekek is sokszor veszik kezükbe inkább a fából készült kreatív játékokat, amivel ők is bizonyítják a természethez való vonzódásukat. Az óvodai szakemberek és a tanárok is egyre inkább szorgalmazzák a műanyag helyett a fából készült készségfejlesztő játékokra való áttérést.

Fából készült játékok

Fa puzzle, háziállatos, hanggal

Fa puzzle, háziállatos, hanggal. A Woodyland fa termékei elkészítéshez már hosszú távú tapasztalattal rendelkezik, a kiváló minőségű és vonzó fajátékaik széles körű pozitív hatással vannak a gyermekekre. A játékok biztonságosak, és a tervezés során nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek különböző életszakaszaiban fejleszteni szükséges motoros, lelki és tanulási készségek kialakítására. Ez a baba játék is ennek bizonyítéka, a szépen festett háziállatoknak az alakjával, nevével és hangjával egy időben ismerkedhetnek meg a kicsik. A termék kizárólag természetes anyagok felhasználásával készül.

Fa kreatív kocka készlet

Fa kreatív kocka készlet 18 hónapos kortól ajánlott, az egyre kisebbedő kockák minden oldalán különböző mintázatok vannak. Ennek a készségfejlesztő ügyességi játéknak célja, hogy a kicsik rájöjjenek, hogyan lehet a különböző méretű kockákból legkönnyebben és legcélszerűbben tornyot készíteni. A szem és kéz összehangolásán kívül nagymértékben fejlődik az érintés, tapintás, a mozgásos cselekvések végrehajtása és a logikai képesség is.

Fa ügyességi játék

Fa ügyességi játék a motorikus képességek jelentős fejlesztését segíti elő. A golyóvezetőnek is hívott játék a finom és bonyolultabb kézmozgások világába vezeti be a kicsiket, a játék használata közben a formákkal és színekkel is megismerkedhetnek, és nem utolsósorban a tér különböző irányainak érzékelése fejlődik nagy léptékekben.

2014. január 2., csütörtök

Új Geomag: Foszforeszkáló és Rózsaszín Panelek

A svájci minőségben készülő Geomag termékek története még nem tekint túl nagy múltra vissza, de mégis pillanatok alatt vált az egyik nemzetközileg is legismertebb készségfejlesztő játékká. Egyszerű koncepción alapul, krómozott acélgolyók és mágnesrudacskák összeállításával a legkülönbözőbb térbeli rendszerek hozhatók létre játékos formában, és míg a gyermekek ezzel a Geomag termékekkel játszanak, gyorsan és könnyen fejlődik a logikus gondolkodásuk, a kézügyességük, a kreativitásuk, és mindemellett olyan részletességgel ismerhetik meg a térbeli formák lényegét, amire talán az iskolában sincs lehetőségük. Egy korábbi cikkünkben már ismertettük a Geomag Wheels termékcsaládot, most a foszforeszkáló és a rózsaszín panelekből álló Geomag termékek közül tekintünk meg néhányat, amelyeket Magyarországon a Formatex Kft forgalmaz.

Geomag - Foszforeszkáló és Rózsaszín Panelek

Geomag Foszforeszkáló (37db)

A 37 db-os Geomag Foszforeszkáló építőjáték új színt visz az eddig is rendkívül kedvelt Geomag terméké sorába. A nappal vagy lámpafénynél feltöltődő golyók és rudak sötétben világítanak, ezzel egy új élménnyel gazdagodhat a gyermek a kreatív játék közben, hiszen a sötétben való összerakás egyrészt mókás elfoglaltság lehet, másrészt a térbeli formák átláthatósága a foszforeszkáló alkotórészeknek köszönhetően még hangsúlyosabbá válik. Természetesen nem kötelező vele sötétben játszani, a fény mellett összeállított alakzatok viszont a sötétben világítva remek látványt nyújtanak, és sokkal jobban felismerhetővé válik a megépített térbeli forma minden részlete.

Geomag Foszforeszkáló (74db)

A Geomag Foszforeszkáló 74 db-os kivitelével megnövelhető a létrehozható formák mérete és száma. A készségfejlesztő szórakozás mind világosban, mind pedig sötétben több órán keresztül élvezhető, a fém golyók és rudak zöld színben foszforeszkálnak a sötétben, és a létrehozott szerkezet tisztán láthatóvá és könnyen áttekinthetővé válik. A gyerekek számára fantasztikus szórakozást nyújt a sötétben kivitelezett formák megépítése, közben javul a térlátás, a kéz koordináció, a kreativitás és a figyelemösszpontosítás képessége.

Geomag Kids Panel + Pro panel Girl (142db)

Geomag Kids Panel + Pro panel Girl 142 db egy kifejezetten a lányok számára létrehozott játék, azoknak aki szeretik a színes épületeket. Az alkotórészek a lányoknak kedves színekből állnak, rózsaszín, magenta és fehér panelekből, valamint ezüst rudakból és golyókból építhetik meg az akár babaházhoz hasonló házaikat. Barátokkal vagy egyedül játszva könnyen fejlődnek geometriai és tervezési tehetségeik.